Werkwijze

Werkwijze CSF-4-Doggies

De hond komt binnen………

Als een hond wordt gevonden door ons of bij ons is binnengebracht dan gaan we daar eerst mee naar de dierenarts. De dierenarts kijkt de hond helemaal na en behandelt deze zolang dat nodig is. Als de hond nog niet gesteriliseerd of gecastreerd is zal de dierenarts dit doen zodra de hond dit fysiek aan kan. Als de hond gezond is dan gaat deze met zijn/haar redder mee naar huis als dit mogelijk is. Indien er geen plaats is dan is een opvangadres een alternatief; of zoals met Susie en haar pups naar een “hotel” gebracht. Soms moeten ze enige tijd bij de dierenarts blijven. Tegenwoordig gaan veel honden naar Brigitte en Caspar, die onze honden zoveel mogelijk socialiseren, een waar hondenparadijs .

Bij interesse kunnen de adoptanten de hond via videochat volgen.,wat een speciale dimensie voor de adoptant meegeeft en de adoptant de hond leert kennen. De andere honden verblijven in het asiel van Fafe en het asiel van Torres Vedras.

Het opvangadres…….

Particulieren hier en in Portugal. Vanuit het asiel van Fafe werken enkele vrijwilligers als opvangadres.  Maar ook in Nederland hebben we opvangadressen, ja zelfs een noodopvang. De opvangadressen socialiseren de honden die voor adoptie beschikbaar blijven staan, maken meestal zindelijk en geven mensen de gelegenheid ze te bezoeken. Ze maken ze bekend in de situatie waarin we ze willen plaatsen. Daarnaast in ons eigen hondenhotel van Brigitte en Caspar, waar medische zorg aanwezig is.  Daarnaast ook met meer zakelijke opvangadressen zoals het Resort (hotel) van Teresa, het Asiel van Tondela en met het opvanghuis van Juliette Spierings. De katten zitten over het algemeen bij Maria Helena op dit moment beperken wij ons echter alleen tot de honden. We hebben momenteel 2 opvangadressen in Nederland één bij een particulier thuis en het andere opvangadres werkt voor meer hulpverleners.

Naar een eigen huis……

Er worden via diverse kanalen, waaronder de website en facebook, gezocht naar  aspirant adoptanten voor onze honden. Na aanmelding door een aspirant-adoptant hebben wij één of meerdere gesprekken met de mensen en doen we een huisbezoek. Hiermee beoordelen wij of er een mogelijke klik zal zijn met één van onze honden. Nadat de koppeling tussen hond en adoptant heeft plaatsgevonden wordt er door beide partijen een contract ondertekend. Wij zoeken een vluchtbegeleider om de dieren naar Nederland of België te brengen. Daar aangekomen zal er altijd één van ons staan om de hond te verwelkomen, en de papieren te overhandigen.

Eenmaal bij de adoptant staan we aan de zijlijn, zijn er problemen, zijn we bereikbaar om deze op te lossen.

De vergoeding

Hoewel wij, de medewerkers van de Stichting en de honden, heel blij zijn met elke adoptie kan dit niet kosteloos gebeuren. Alle honden worden volledig gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid, Daarnaast gesteriliseerd of gecastreerd en met een Europees paspoort waarin men de gezondheidscontrole  terug kan vinden, overhandigd aan hun nieuwe baasjes. Dit gecombineerd met hun verblijf bij ons en hun reis naar hun nieuwe thuis heeft geld gekost.  Hiervoor ontvangt de Stichting gedeeltelijk donaties en giften. Het andere deel is de bijdrage die wij vragen aan de nieuwe eigenaren van de honden. De bijdragen zijn:

 • Voor een pup: € 270
 • Voor een gesteriliseerde/gecastreerde hond: € 320

Meters en Peters

De honden die langer zitten of te oud zijn voor adoptie helpen we door middel van meters/peters die maandelijks een bedrag over maken voor voer en eventuele andere kosten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  Adoptiehonden
   
  Adoptiehonden
  Hier vindt u al onze honden welke voor adoptie beschikbaar zijn. Voor meer informatie neem gerust contact op
  Donaties en giften
   
  Donaties en giften
  Wij zijn geheel afhankelijk van donaties en giften. Lees hier hoe u ons kan helpen