Hondennieuws

Hondennieuws of honden in het nieuws

door Frank van den Boom

Na 5 jaar vastgeketend te zijn wordt herdershond gered – zie zijn reactie als hij voor het eerst oceaan ziet

zaterdag, 20 oktober 2018

Na vijf lange jaren achter slot en grendel, is deze Duitse herder eindelijk gered. Nu kunnen we zijn geweldige reactie bekijken als hij voor het eerst in zijn leven de oceaan ziet!

Herschel

Honden zijn onze beste vriend, ze staan altijd voor ons klaar zonder een tegenprestatie te verwachten. Helaas zijn er veel honden die niet de kans krijgen om gewoon dier te zijn en alle liefde en zorg krijgen die ze verdienen.

De prachtige Duitse herder Herschel was een hond die nooit liefde had gekregen. De afgelopen vijf jaar was hij stevig vastgeketend en verwaarloosd. Herschel eindigde in een dierenasiel waar hij uiteindelijk werd geadopteerd. Maar tragisch genoeg bracht de familie hem terug naar het dierenasiel, kort nadat hij geadopteerd was. Men vreesde dat de arme Herschel de rest van zijn leven zou moeten doorbrengen, zonder een familie die hem alle liefde en zorg zou geven die hij verdiende.

Toen gebeurde een klein wonder. Found Animals adopt & shop nam de hond onder hun vleugels. Daar werd hij door Rocky Kanaka opgemerkt. Rocky heeft een serie genaamd ‘Dogs day out‘, waar honden een geweldige dag beleven en in de watten worden gelegd. Herschel werd hiervoor gekozen!

„Hij kreeg voor het eerst sneeuw te zien. Hij werd geknuffeld om liefde te krijgen en die aflevering werd zoveel gezien dat we hem nu naar Los Angeles brengen naar zijn nieuwe baasjes die in de staat Washington wonen.”, aldus Rocky.

Niet alleen gaat Herschel naar een familie die ongelooflijk veel van hem zal houden, hij zal de oceaan voor de eerste keer zien. Zijn reactie op het grote water is hartverwarmend! Hij straalt zoveel energie en geluk uit! „Hij probeerde de golven te bijten en sprong op en neer als een dolfijn. Ik weet niet of hij een dolfijn, een dinosaurus of Chewbacca is, maar ik weet dit: ik krijg tranen van geluk omdat hij vanaf nu voor altijd liefde zal krijgen.”, vertelde Rocky.

Dit zo toch zo fijn zijn voor onze Nikita.

Nikita is een herderinnetje van 8 jaar, die door een “dame” in fancy kleren, met een fancy auto gebracht werd. 
De herder “Nikita” heeft dagen niet gegeten en alleen maar gehuild, ze begreep er niets van.
Nikita, Duitse herder, 8 jaar ontzettend lief zoekt weer een roedel, waar zij voor kan zorgen,
die zij bij elkaar wil houden, de rest van haar leven, hoe lang of kort dat nog mag zijn,
wie heeft liefde en ruimte voor haar, om haar die te gunnen en cijfert zichzelf even weg om deze schat niet te laten verkommeren daar in die shelter?

 

CSF-4-doggies voor alle Herschels in Portugal

Dit zou ook zo iets moois zijn voor Nikita en de nog vele anderen die als ze geluk hebben onder de aandacht van het CSF team mogen komen, is dat een feit dan wordt alles in het werk gezet voor een fijne baas, baasjes die er wel degelijk zijn maar het vinden is het probleem.

Weet jij iemand of weet je iemand die wil helpen, helpen in deze o zo boeiende keten van hulp. Neem dan contact op met de stichting en wie weet wordt jij die onmisbare schakel in die steeds langere ketting. We doen het voor de honden en daarom even die terugblik over een roerige periode waarin weer veel gebeurd is. Het lijkt wel een geoliede ketting die nu zo geformeerd is dat de honden, die daar gevonden bij de dierenarts een algehele medische check krijgen en natuurlijk worden gecastreerd.

Maar dan willen we ze niet graag weer terug op de straat zetten, deze optie is te gevaarlijk om gezond te blijven leven, nee we plaatsten ze in een hotel en promoten ze stuk voor stuk via Facebook hier in de Benelux. Er is geen peil op te trekken welke wel en welke niet, dan weer die en dan weer een ander, jong of oud en pup of zelfs oud en blind, het is onvoorstelbaar waar zich een warm kloppend hart bevind. Maar dat ze er zijn bewijzen wel de constante stroom van vluchten naar Schiphol. Begeleid door iemand die toch terug komt uit Portugal en die via via of van de reis-begeleiders fb club zich meld om als begeleider op te treden.

De reis

Fantastisch natuurlijk want zonder hun geen hond hier. Daarbij zoveel werk is het niet want je moet er even bij zijn als de hond aankomt op de luchthaven. Gebracht door een van de inmiddels vele medewerkers aldaar die je dan treft op het vliegveld. Even de papieren doen en hoppa hond gaat naar desbetreffend toestel waar jij dan ook instapt. Meestal zitten ze in het ruim maar een enkele keer kunnen ze ook bij je zijn in de hand-bagage . Geen Sierra de Estrella natuurlijk maar zo’n klein lief puppeding. Dan moet je als je aankomt even wachten op je hond die je begeleid en zodra die er is loop je met ze naar buiten alwaar er iemand van de CSF je staat op te wachten met een paar dol enthousiaste adoptanten die dan eindelijk hun lieverd in de armen kunnen sluiten en zo is dan weer die cirkel rond.

Enorme klus weer geklaard en vaak stil van de emoties weer terug naar huis ondertussen alles de revue te laten passeren.

Leão ons voorbeeld

Schrijnende gevallen zoals Leão die arme ziel die vorig jaar herfst in de goot werd gevonden met alleen een matrasje van bladeren, na opname bleek dat het uit of inparkeren via zijn lijfje hem toch teveel was geworden resulterend in een aantal botbreuken. 

Na een intense medische behandeling kwam er een fijne baas voor hem op de proppen. Het verenigen was niet eenvoudig maar na de 3e keer toch gelukt. En als je nu die familie zou kunnen zien zo samen, intens gelukkig snap je waarom !!

Het ongeloof en dankbaarheid is nog steeds te zien !!

Over José van der Zwan

Ik ben José van der Zwan. Ik heb sinds mei 2016 een kleinschalige B&B in Arganil, centraal Portugal. Tevens adviseer ik rondreizen op maat door Portugal. Daarnaast bouw én onderhoud ik website's. desgewenst voorzie ik de door mij gemaakte website ook van content. Ik zorg daarbij voor een zo goed mogelijke SEO prestatie en vindbaarheid in google. Meer informatie: www.casatraca.com www.rondreizenportugal.com adviesportugal@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Adoptiehonden
   
  Adoptiehonden
  Hier vindt u al onze honden welke voor adoptie beschikbaar zijn. Voor meer informatie neem gerust contact op
  Donaties en giften
   
  Donaties en giften
  Wij zijn geheel afhankelijk van donaties en giften. Lees hier hoe u ons kan helpen