De stichting is een feit

STICHTING C.S.F.4 Doggies …….

Het is onvoorstelbaar hard gegaan vanuit een zaadje gepland door Coosje samen met Sandra Derksen die het andere eindje was in Portugal.
Betrokken bij het leed zichtbaar en onzichtbaar zijn die 2 elkaar tegen gekomen op vliegveld Eindhoven waar ze Leao voor ons had meegenomen die bij dochter(lief) Cindy Briana van Ommen zijn warme mand mocht gaan testen. Van het één komt het ander zegt men wel eens en in dit geval was dat een 100% score.
Behalve Leao was er nog veel meer die wilden leven en die kans daar niet echt gehonoreerd zagen.
Het was meer het vege lijf zien te redden en in het geniep ergens proberen wat eten te vinden en dat maar hopen op beter misschien de volgende dag.

Het begin

En zo begon er zich een lijn te vormen vanuit het hoge noorden van Nederland tot in centraal Portugal waar Sandra op haar manier de 4 voeters en soms ook wel 3 voeters bijeen schraapte om ze in het plaatselijke opvang tenminste van voer en medische zorg te voorzien.
Dat dit net als hier geld kost moge duidelijk zijn en toen we hier ook met de broekriem op het laatste gaatje zaten kwam die enorme drive op bij Coosje om e.e.a. anders te gaan doen en daardoor wellicht beter en zie een club was geboren.
Een club genoemd naar de de toenmalige steunpilaren C.S.C.F. en er was al een een opvang die alle hulp goed kon gebruiken. Om die hulplijn te laten doen waarvoor ze was opgezet werden er op Facebook alle hulpbehoevenden honden geetaleert en beschreven. Er werd ook gevraagd wie o wie peter en meter wilden zijn voor die arme drommels en zo kwamen er steeds meer honden onder de hoede van een lieve mamma of pappa die op afstand het wel een wee van hun hondje konden meebeleven, er waren er die ze wel hier wilde hebben en de adoptielijn werd een feit.
Wat een gedoe en wat een misverstanden tussen die o zo anders denkende noorderlingen en die amanhã-portugesen die zo anders zijn en zo anders denken dat het grijs hier in volkoren neerdaalt in de coupe.

De groei

Maar onder het motto “Gaat het niet linksom dan doen we het rechtsom”kwamen er toch steeds meer honden richting nieuwe mand en dat door een gestaag groeiend groep mensen met dezelfde liefde voor deze dieren. Door die giften door Coosje niet alleen in dank ontvangen maar elke maand nauwkeurig verantwoord in de club konden zo de honden blijven komen.
Niet alleen hier maar vooral daar waar ze soms in de meest vreselijk omstandigheden werden aangetroffen en door het doortastende optreden van Sandra en natuurlijk haar man Willem die zijn lief steeds vaker moest ontberen om aangereden of aangeslagen of alleen maar hongerige op te vangen en door te brengen naar o veterinário die soms de onmogelijkste toeren moest uithalen om zo’n verschoppeling te redden.
We kregen hulp, Coosje kreeg hulp, hulp in de vorm van een kordaat type die net dat stukje aan kon vullen van Coosje waar dat moest. Het werd net een paar sokken de één noemen we Coosje en de andere Nel Heijt-Kouwenberg en zo werd dit een paar.
Een paar apart want veel problemen de één nog complexer dan de ander lossen ze op en 2500 km zuidelijker plukken ze de vruchten. Een heerlijk team met de neuzen dezelfde kant op en als de een het echt niet meer ziet zitten neemt de ander het naadloos over. Hulde voor die geweldige lieve stoomwalsen die als ze eenmaal op stoom zitten gewoon doorgaan, af en toe wat pruttelend en zwarte rook uitbrakend als er een steile helling moet worden genomen maar altijd die top gehaald, gehaald door nooit op te geven en daarvoor mijn diepe respect want ik weet van heel dichtbij dat ze dat verdienen. Ze vlakken zichzelf veel te vaak uit om het resultaat een positieve wending te kunnen geven en zo groeide we uit tot een heuse STICHTING.

De stichting

Een stichting in het leven geroepen om nog meer en nog beter te kunnen helpen.
Helpen waar het nodig is en niet alleen de honden maar ook de mensen aldaar die niet beter weten dat de honden vervangbaar zijn als ze het niet meer doen, zat anderen en het kost niets. Ze weten niet beter omdat hun ouders het ook zo deden en daar willen we de kentering.
Op de lagere scholen de kinderen hondenliefde en liefde voor het dier in zijn algemeen bij brengen.
Dat is (ik hoor het jullie denken) een hele lange weg te gaan zo niet een onmogelijke maar waar een wil is is een weg en die weg is vanaf vandaag 16 maart 2018 de Stichting C.S.F.4 Doggies !!

Over José van der Zwan

Ik ben José van der Zwan. Ik heb sinds mei 2016 een kleinschalige B&B in Arganil, centraal Portugal. Tevens adviseer ik rondreizen op maat door Portugal. Daarnaast bouw én onderhoud ik website's. desgewenst voorzie ik de door mij gemaakte website ook van content. Ik zorg daarbij voor een zo goed mogelijke SEO prestatie en vindbaarheid in google. Meer informatie: www.casatraca.com www.rondreizenportugal.com adviesportugal@gmail.com

2 reacties

 1. Lieve Coosje, Sandra en Frank,
  Wat een ontzettend mooie web-site is dit.
  Zelf durf ik geen hond meer te adopteren, jullie weten waarom, maar ik wil jullie wel iedere maand geldelijk ondersteunen voor dit prachtige initiatief.
  Heel veel succes met dit prachtige werk
  Lieve groet en dikke knuffel van
  Will

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Adoptiehonden
   
  Adoptiehonden
  Hier vindt u al onze honden welke voor adoptie beschikbaar zijn. Voor meer informatie neem gerust contact op
  Donaties en giften
   
  Donaties en giften
  Wij zijn geheel afhankelijk van donaties en giften. Lees hier hoe u ons kan helpen