Werkwijze

Werkwijze CSF-4-Doggies

De hond komt binnen………

Als een hond wordt gevonden door ons of bij ons wordt binnengebracht dan gaan we daar eerst mee naar de dierenarts. De hond wordt helemaal nagekeken en indien nodig medisch behandeld zolang dat nodig is. Als de hond nog niet gesteriliseerd of gecastreerd is wordt dit gedaan zodra de hond dit fysiek aan kan. Als de hond gezond is dan gaat deze met zijn/haar redder mee naar huis als dit mogelijk is. Als er geen plaats is wordt een opvangadres gezocht; of zoals met Susie en haar pups naar een “hotel” gebracht. Soms moeten ze enige tijd bij de dierenarts blijven.

Het opvangadres…….

Wij werken met particuliere opvangadressen zoals onze vrijwilligers Carlinda, Miguel en vele anderen.  Daarnaast ook met meer zakelijke opvangadressen zoals het Resort (hotel) van Teresa, het Asiel van Tondela en met het opvanghuis van Juliette Spierings. De katten zitten over het algemeen bij Maria Helena op dit moment beperken wij ons echter alleen tot de honden. We hebben momenteel 2 opvangadressen in Nederland één bij een particulier thuis en het andere opvangadres werkt voor meer hulpverleners.

Naar een eigen huis……

Er worden via diverse kanalen, waaronder de website en facebook, gezocht naar  aspirant adoptanten voor onze honden. Na aanmelding door een aspirant-adoptant hebben wij één of meerdere gesprekken met de mensen en doen we een huisbezoek. Hiermee beoordelen wij of er een mogelijke klik zal zijn met één van onze honden. Nadat de koppeling tussen hond en adoptant heeft plaatsgevonden wordt er door beide partijen een contract ondertekend. Wij zoeken een vluchtbegeleider om de dieren naar Nederland of België te brengen. Daar aangekomen zal er altijd één van ons staan om de hond te verwelkomen, en de papieren te overhandigen.

Eenmaal bij de adoptant staan we aan de zijlijn, zijn er problemen, zijn we bereikbaar om deze op te lossen.

De vergoeding

Hoewel wij, de medewerkers van de Stichting en de honden, heel blij zijn met elke adoptie kan dit niet kosteloos gebeuren. Alle honden worden volledig gevaccineerd, gechipt, ontwormd en gesteriliseerd/gecastreerd overhandigd aan hun nieuwe baasjes. Dit gecombineerd met hun verblijf bij ons en hun reis naar hun nieuwe thuis heeft geld gekost. Hiervoor ontvangt de Stichting gedeeltelijk donaties en giften. Het andere deel is de bijdrage die wij vragen aan de nieuwe eigenaren van de honden. De bijdragen zijn:

 • Voor een pup: € 245
 • Voor een gesteriliseerde/gecastreerde hond: € 295

Meters en Peters

De honden die langer zitten of te oud zijn voor adoptie helpen we door middel van meters/peters die maandelijks een bedrag over maken voor voer.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  Adoptiehonden
   
  Adoptiehonden
  Hier vindt u al onze honden welke voor adoptie beschikbaar zijn. Voor meer informatie neem gerust contact op
  Donaties en giften
   
  Donaties en giften
  Wij zijn geheel afhankelijk van donaties en giften. Lees hier hoe u ons kan helpen